Πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών

Αναμένονται να ανοίξουν αιτήσεις για το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στις στέγες”, το οποίο μπορεί να σας προσφέρει μια σειρά από προνόμια. Εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στέγης με μπαταρίες θα έχετε την δυνατότητα να παράγετε το δικό σας ηλεκτρικό ρεύμα, να είστε ενεργειακά ανεξάρτητος, να αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας και να προστατέψετε το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και ενεργειακή αυτονομία μια για πάντα!

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στέγης με μπαταρίες σας κάνει επίσης ανεξάρτητους από ενδεχόμενες αυξομειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.  

Η επιδότηση για τα νοικοκυριά υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ και θα δίνεται για την εγκατάσταση μόνο φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρίες.
Η υποβολή της αίτησης σας για το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στις στέγες” προαπαιτεί την
υποβολή της Σύμβασης Σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ . Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα το μοναδικό κριτήριο θα είναι η χρονική προτεραιότητα υποβολής της αίτησης.

Η Bautherm, από το 2006 εξειδικεύεται σε φωτοβολταϊκά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (σε οικιακές και βιομηχανικές στέγες, πάρκα και αγροτεμάχια με σταθερές ή κινητές βάσεις). Η εταιρεία μας έχει ήδη σε λειτουργία περισσότερες από 400 στέγες και 50 πάρκα σε όλη την Ελλάδα με αντίστοιχους ευχαριστημένους πελάτες. Με μια επίσκεψη στο κατάστημά μας μπορούμε να καθοδηγήσουμε και εσάς σε μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στέγης προετοιμάζοντας τον φάκελο σας για το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στις στέγες”.

Συνοπτικά μερικά από τα πλεονεκτήματα του φωτοβολταϊκού στέγης με μπαταρίες είναι τα εξής:

Απαλλαγή από κόστη θέρμανσης-ψύξης αντικαθιστώντας λέβητες αερίου και πετρελαίου με ένα σύστημα αντλίας θερμότητας. Σε συνδυασμό με το υπάρχον φωτοβολταϊκό σύστημα, απαλλάσσεστε για πάντα από κόστη ρεύματος + θέρμανσης ψύξης!

Αύξηση της αξίας του ακινήτου σας καθώς αυξάνεται η ενεργειακή του κλάση.

Η επιδότηση θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης και το 100% της αγοράς μπαταρίας!

Η απόσβεση της επένδυσης σας θα γίνει σε 4 χρόνια (το νωρίτερο) εως 7 χρόνια (το αργότερο)

Μείωση της ενεργειακής εξάρτησης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Απαλλαγή από κόστη καυσίμων αν μετακινείστε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η χρήση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας αυξάνει το ποσοστό ταυτοχρονισμού της παραγόμενης με τη καταναλισκόμενη ενέργεια (άρα και το οικονομικό όφελος)

Η χρήση μπαταρίας στο φωτοβολταϊκό σύστημα συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων ευστάθειας του δικτύου, κυρίως τις ώρες που αποσυνδέονται τα φωτοβολταϊκά λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας και απαιτείται εφεδρική ισχύς από συμβατικές μονάδες.

Η αποθήκευση ηλιακής ενέργειας στις μπαταρίες συμβάλλει στην ασφάλεια εφοδιασμού και προσδίδει προστιθέμενη αξία στα φωτοβολταϊκά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως UPS σε περιπτώσεις διακοπών ρεύματος.